Airco installateur in Beersel nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Airco installateur Beersel

Een airco installateur uit Beersel installeert je airco snel en vakkundig! Zo geniet je al snel weer van koele zomers en is het zelfs mogelijk om ook je huis te verwarmen! Omdat de airco zuinig is en efficiënt werkt, is dit een stuk zuiniger dan centrale verwarming. Benieuwd naar de mogelijkheden van een airco in huis?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna tot 5 offertes van airco specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk op prijs en aanbod, en kies voor de beste installateur! Je bespaart bovendien tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina gaan we dieper in op airconditioning in huis: waarom kiezen steeds meer mensen voor een aircosysteem en wat zijn de voordelen hiervan? Ook leggen we uit wat de verschillende opties zijn en helpen we je met het kiezen van de beste airco voor bij jou thuis!


Waarom kiezen voor een airco?

Airconditioning thuis maakt je zomers een stuk aangenamer. Het blijft binnen namelijk een fijne temperatuur, terwijl het buiten juist heel erg warm is. Hierdoor blijf je actiever en kun je gewoon alles blijven doen.

Toch is dat allang niet meer het enige voordeel van airco!

Een goed aircosysteem is namelijk ook in staat om te verwarmen. Het verwarmt een kamer snel en efficiënt op en is daarom een stuk goedkoper dan je centrale verwarming. Hierdoor kun je met een airco zelfs op je stookkosten besparen als je deze slim in zet.

De grootste voordelen van airconditioning plaatsen in huis:

 • Een airco geeft verkoeling op de warme dagen.
 • Hierdoor ben je ’s zomers actiever.
 • Een airco kan in de winter ook verwarmen.
 • Het systeem filtert de lucht in huis, dus je hebt altijd schone lucht.
 • Als de airco ook verwarmt, kun je zo besparen op de stookkosten.
 • Het systeem heeft een gemiddelde levensduur van maar liefst 12 tot 15 jaar. Vergelijk gratis offertes.

Airco laten plaatsen Beersel

Wat kost een airco?

De kosten van een airco beginnen vanaf €250,- en lopen op tot gemiddeld €3.000,-. Hoeveel je betaalt hangt onder meer af van het vermogen dat je nodig hebt, de keuze voor het soort airco en natuurlijk eventueel hoeveel binnenunits je nodig hebt. Hieronder lees je meer over de gemiddelde kosten van een airco. Wil je liever een duidelijke prijsindicatie ontvangen? Vraag dan gratis offertes aan en je weet direct hoeveel de airco installatie bij jou gaat kosten!

Airconditioning: prijzen 2024

De prijs van een mobiele airco begint al vanaf €250,-. Dit is relatief goedkoop, omdat je geen hoge installatiekosten hebt! Je kan zelf de mobiele airco plaatsen en in het stopcontact steken, waar je maar wilt. Wat wel belangrijk is, is dat er een raam in de buurt is waardoor je de afvoerslang naar buiten kunt hangen.

Voor een vaste airco lopen de prijzen, mede door de installatiekosten, hoger op. Een vaste monoblock airco kost gemiddeld €1.100,- tot €3.000,-. Dit is inclusief montage. Wil je meerdere kamers koelen, dan is een split-airco de beste keuze. Deze kost gemiddeld €1.400,- tot €3.000,-. Daarnaast betaal je nog eens €800,- tot €1.000,- voor elke extra binnenunit.

Kosten per type airco:

Type airco Gemiddelde prijs* Omschrijving
Vaste airco zonder buitenunit – monoblock €1.100,- tot €3.000,- Incl. installatie
Vaste airco met buitenunit – split €1.400,- tot €3.000,- Incl. installatie
€800,- tot €1.000,- Per binnenkomende binnenunit
Mobiele airco Vanaf €250,- Geen installatiekosten

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor een exacte prijsberekening.

Extra opties:

Optie Gemiddelde prijs* Omschrijving
WiFi-bediening €150,- extra Bediening via smartphone of tablet.
Extra binnenunits €800,- tot €1.000,- Meerdere binnenunits op één buitenunit.
Design airco €350,- extra Passend bij interieur.

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Airco plaatsen in Beersel?

Vind een airco specialist in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Airco installateur: kosten 2024

De kosten van een airco installateur in Beersel bepalen voor ongeveer 25% de totaalprijs. De installatiekosten bij een monoblock airco liggen rond de €350,- tot €500,-. Hierbij is er geen buitenunit, maar moet er wel een afvoersysteem in de muur geplaatst worden, waardoor de installatie niet goedkoper is dan de installatie van een splitairco. Hiervoor betaal je gemiddeld €350,- tot €400,-. Maar houd er hierbij wel rekening mee dat je voor elke extra binnenunit nog eens €500,- per stuk aan installatiekosten betaalt!

Daarnaast is een airco specialist in Beersel in te huren voor het onderhoud van je airco. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de installatie zuinig en veilig werkt. Je betaalt jaarlijks gemiddeld €100,- tot €150,- aan onderhoudskosten.

Omschrijving Kosten*
Installatie splitairco €350,- tot €400,-
Installatie meerdere binnenunits €500,- extra
Installatie monoblock €450,- tot €500,-
Onderhoudskosten €100,- tot €150,- per jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Airco installateur inschakelen? Vergelijk gratis offertes.

Wanneer verlaagd btw-tarief op airconditioning?

Is jouw huis ouder dan tien jaar? Dan kom je in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6%! Het verlaagde btw-tarief geldt voor verschillende werken in en rond je woning, waaronder het plaatsen van centrale verwarming of airconditioning. Een belangrijke voorwaarde hiervan is dat de airco direct is aangesloten op de elektrische installatie. Bij een mobiele airco betaal je dus wel het standaard btw-tarief van 21%.

Je komt alleen in aanmerking voor 6% btw als het gaat om een privéwoning. Werk je vanuit huis, dan mag niet meer dan 30% van je woning gebruikt worden voor je beroep. Meer weten over de voorwaarden? Lees dan verder op belgium.be.


Op zoek naar een airco installateur in Beersel?

Vergelijk gratis offertes en vind een betrouwbare installateur in jouw regio!
Gratis offertes vergelijken!


Wat doet een airco installateur?

Airco installateurs hebben veel verschillende werkzaamheden. Zo geven ze een persoonlijk advies en helpen zij met de keuze voor de juiste airco installatie. Naast het installeren van de airco, zijn ze ook in te schakelen voor onderhoud, reparaties en keuringen.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van airco installateurs:

 • Airco installatie: één van de belangrijkste werkzaamheden is het installeren van de airco. Dit bestaat uit het monteren van de binnen- en buitenunits en het plaatsen van de afvoer. Dit doet hij door de leidingen door de muur te boren en deze aan te sluiten aan de eventuele buitenunit of een rooster (bij een monoblock airco).
 • Airco onderhoud Beersel: goed onderhoud bestaat onder meer uit het controleren van de airco, het reinigen van de filters en het bijvullen van het koelmiddel. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de airco goed en zuinig blijft werken en dat de lucht gezond blijft. Bovendien voorkomt het grote storingen en andere problemen.
 • Airco reparatie: het herstellen van een airco in Beersel is af en toe nodig als de airco niet meer koelt, of als deze lekt. Een reparatie kost ergens tussen de €80,- tot €600,-, afhankelijk van het probleem.
 • Aircokeuring: bij een airco met meer dan 12 kW is een keuring verplicht. Ook dit laat je best doen door een ervaren airco installateur. Deze controleert of het systeem veilig en zuinig werkt.

Airco Beersel

Airco plaatsen Beersel: werkwijze

Het plaatsen van een airco in Beersel laat je best doen door een ervaren airco installateur. Hoe gaat deze te werk en hoe wordt de airconditioning geïnstalleerd?

De werkwijze van een vakman bij het installeren van een airco:

 • Stap 1: plaatsbepaling. De vakman bekijkt, samen met jou, wat de beste plek is voor de airco. Zowel binnen als buiten.
 • Stap 2: gaten boren. Daarna boort de vakman de benodigde gaten in de muur. Deze zijn voor het ophangsysteem van de binnenunit en de leidingdoorvoer. Deze wordt geplaatst bij zowel monoblock airco’s als split-unit airco’s.
 • Stap 3: binnenunit ophangen. Dit gebeurt met behulp van een speciaal frame. De vakman zorgt dat de binnenunit op de juiste plek hangt en niet kan vallen.
 • Stap 4: leidingen aanbrengen. Wanneer de binnenunit hangt hoeft de vakman alleen nog de leidingen aan te brengen, waar later het koelmiddel doorheen zal stromen. Dit zorgt uiteindelijk voor de verkoeling in huis.
 • Stap 5: buitenunit ophangen. Bij een split-unit airco hangt de vakman de buitenunit op. Dit is niet het geval bij een monoblock airco. Hierbij zorgt de vakman voor een goede afvoer van het water, dat via de leidingen naar buiten komt. Van buiten lijkt het alsof er ventilatieroosters in de muur zitten, dus het is netjes afgewerkt.
 • Stap 6: airco testen en vullen. Nu vult de vakman de airco met het koelmiddel (dit mogen alleen airco installateurs doen!) en test hij het systeem op lekkages en andere problemen.
 • Stap 7: opruimen en uitleg. De kamer wordt netjes opgeruimd door de vakman en voordat hij vertrekt geeft hij je een duidelijke uitleg van de installatie.

Airco plaatsers in Beersel gezocht?

Vind snel een ervaren vakman in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Airco Beersel: welke soorten zijn er?

Als je kiest voor een airco in Beersel, heb je verschillende mogelijkheden. Een mobiele airco is bijvoorbeeld geschikt voor kleine huizen of appartementen, of wanneer je verschillende kamers op verschillende moment wilt kunnen koelen. Wil je het hele huis koel houden dan is een vaste airco of zelfs een split airco een beter idee. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de diverse soorten airco’s. Heb je hulp nodig met het kiezen van de beste airco? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Split airco: airco met buitenunit

Een split airco bestaat uit een binnen- en een buitenunit. Kies je voor een multi split airco, dan is het zelfs mogelijk om meerdere binnenunits te plaatsen: zo is het mogelijk om meerdere kamers te koelen met slechts één buitenunit.

Een split airco heeft een paar voordelen. Zo heb je geen last van lawaai, omdat de motor buiten hangt. Bovendien is de binnenunit vaak kleiner en een stuk subtieler, waardoor je minder ruimte hoeft in te leveren. Daar staan wel iets hogere installatiekosten tegenover. De vakman is namelijk bezig met het ophangen van de buiten- en (meerdere) binnenunits, en is daar nu eenmaal meer tijd aan kwijt. Maar daar staat dus een stillere airco tegenover, wat je woongenot bevordert!

Monoblock: airco zonder buitenunit

Een monoblock airco heeft geen buitenunit. Het vocht wordt wel via leidingen in de muur naar buiten afgevoerd. Aan de buitenkant hangt de vakman roosters op, waardoor het wel netjes is afgewerkt. Hier loopt het water gewoon naar beneden en komt uiteindelijk in het riool terecht.

Het voordeel van een monoblock airco, is dat deze goedkoper in aanschaf én montage is. De vakman is namelijk sneller klaar en je hoeft geen extra binnenunits aan te schaffen.

Daar staat tegenover dat een monoblock airco vaak groter en luider is dan een split airco, omdat de motor aan de binnenkant van je huis is gemonteerd. Vind jij dit geen probleem en wil je het liefst besparen op de kosten? Dan is een monoblock airco een goede keuze!

Mobiele airco’s: eenvoudig te plaatsen

Tot slot zijn er nog mobiele airco’s. Deze zijn heel eenvoudig te plaatsen, omdat er geen installatie nodig is. De mobiele airco wordt vooral gebruikt voor ‘af en toe’, op de hele hete dagen om slaapkamers of woonkamers te koelen. Ze zijn goedkoop in aanschaf en doordat ze niet vast gemonteerd zitten, kun je ze ook verplaatsen in huis. Maar vergis je niet: een mobiele airco is zwaar en lomp, deze til je niet eenvoudig in je eentje de trap op of af.

Ook is het bij een mobiele airco noodzakelijk dat de afvoerslang via een raam of deur naar buiten geleid moet worden. Er komt dus ook warmte weer binnen en doordat een mobiele airco al een kleiner vermogen heeft, koelt deze een stuk minder efficiënt dan een vaste airco. Maar wil jij af en toe je slaapkamer koelen om beter te kunnen slapen en heb je geen zin in hoge kosten? Dan is de koop van een mobiele airco zeker de moeite waard!

De voor- en nadelen per type

Type airco Omschrijving Voordelen Nadelen
Split airco Binnenunit (airconditioningsysteem) met buitenunit (motor). Geen last van lawaai, compact, veel vermogen. Hogere installatiekosten.
Multi split airco Meerdere binnenunits met één buitenunit. Meerdere kamers voorzien van airconditioning. Hogere installatiekosten.
Monoblock airco Eén binnenunit zonder buitenunit, niet te verplaatsen. Geen installatie van buitenunit nodig. Niet compact.
Mobiele airco Mobiel unit voor sporadisch gebruik. Goedkoop en gemakkelijk verplaatsbaar in huis. Er moet een slang naar buiten geleid worden, weinig vermogen.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Airco installateur inschakelen? Vergelijk gratis offertes.

Professionele airco installatie in Beersel!

Kies de installateur met het beste aanbod en bespaar bovendien tot wel 40%!

Welke airco voor in huis kopen?

Het kopen van airconditioning is iets wat je niet vaak zult doen. En omdat het een grote investering is, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Welke airco is geschikt voor in jouw huis? Waar kun je de airco plaatsen? Hoeveel koelvermogen heb je nodig? Als je een ervaren airco installateur inschakelt, dan weet je zeker dat je een persoonlijk advies krijgt. Hieronder leggen we bovendien uit waar je op moet letten voor het kiezen van de juiste airconditioning.

Heb je hulp nodig van een expert? Twijfel dan niet en start vandaag nog je gratis offerteaanvraag!

Vaste of mobiele airco kopen?

Een mobiele en een vaste airco hebben beide hun eigen voor- en nadelen. Een mobiele airco is het meest geschikt als je verschillende ruimtes op verschillende momenten van de dag wilt koelen. Bijvoorbeeld de slaapkamer vlak voor het slapen gaan, en de woonkamer gedurende de dag.

Een vaste airco is de beste keuze als je op zoek bent naar een installatie die zowel kan koelen als verwarmen, en als je het binnen het liefst de hele dag dezelfde aangename temperatuur houdt. Je hebt dan de keuze uit een monoblock airco of een (multi)split airco.

Hoeveel ruimtes?

Wil je één kamer in huis koelen? Dan is een monoblock of split airco een goede keuze. Deze hebben beide één binnenunit, waarmee het mogelijk is één kamer te koelen. Je kan met één binnenunit ook meerdere kamers in huis koelen als je kiest voor een hoger vermogen. Hierdoor lopen de kosten wel hoger op en is het belangrijk dat je de deuren in huis open laat staan.

Wil je meerdere kamers in huis koelen, dan is een multi split airco ook een goede optie. Hierbij heb je één buitenunit hangen en verschillende binnenunits. Deze zijn allemaal verbonden met de buitenunit. Zo kun je meerdere kamers in huis op hetzelfde moment koelen!

Wel of geen buitenunit?

Een buitenunit houdt in dat de motor van de airconditioning aan de buitenkant van het huis zit. Dit is ideaal, omdat je minder last hebt van geluidsoverlast en de binnenunits zijn klein en subtiel!

Toch is een buitenunit niet voor iedereen ideaal. Allereerst heb je te maken met hogere installatiekosten, omdat het plaatsen van aparte binnen- en buitenunits nu eenmaal meer tijd kost. Bovendien is er buiten op de muur niet altijd plek voor een buitenunit. In dat geval is een monoblock airco ook een goede keuze. Deze is iets groter en luider, maar je hoeft aan de buitenkant van het huis geen grote buitenunit te plaatsen.

Koelen of verwarmen?

Vraag jezelf af: wil jij de airco gebruiken om alleen te koelen of wil je ook kunnen verwarmen? Het voordeel van een airco die beide kan, is dat de airconditioning ruimtes in huis heel efficiënt en snel kan verwarmen. Dit is een stuk goedkoper dan het aanzetten van de cv, waardoor je op de energiekosten bespaart.

Heb je hier geen behoefte aan omdat je al vloerverwarming hebt of omdat je vooral last hebt van de hitte in de zomer? Kies dan voor een airco die alleen koelt. Deze is namelijk vaak goedkoper in aanschaf!

Hoeveel koelvermogen?

Je hebt voor het koelen van een ruimte tussen de 30 tot 50 Watt koelvermogen nodig per kubieke meter. Hoeveel je precies nodig hebt, hangt af van de isolatie in huis. Is je huis goed geïsoleerd en is er geen plat of schuin dak aanwezig, dan is 30 Watt per m³ voldoende.

Woon jij in een minder geïsoleerd huis of heb je hier veel mensen werkzaam en is er veel elektronische apparatuur waar de warmte vanaf straalt? Houdt dan rekening met gemiddeld 40 Watt per m³.

En tot slot heb je ongeveer 50 Watt per m³ als je in een huis woont dat slecht geïsoleerd is, die rechtstreeks grenst aan het dak of die op het zuiden gericht is.


Profiteren van de voordelen van een airco in Beersel?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een airco installateur bij jou in de buurt!
Gratis offertes vergelijken!


Waarom een airco installateur inschakelen?

Twijfel je nog of het inschakelen van een airco installateur een goed idee is? Airco plaatsers uit Beersel hebben tal van voordelen!

De voordelen van een airco installateur op een rij:

 • Je bespaart zelf waardevolle tijd en energie.
 • Je hoeft zelf geen dure gereedschappen te kopen of te huren.
 • De muur raakt tijdens de montage niet per ongeluk beschadigd.
 • Je krijgt een persoonlijk advies met betrekking tot de aankoop en plaatsing van de airco.
 • Je weet zeker dat de airco zuinig en veilig werkt en efficiënt koelt en (eventueel) verwarmd.
 • De vakman geeft je een uitgebreide uitleg na de installatie van de airco.

Recente aanvragen:


Airco plaatsen in Leuven
Airco herstellen na defect Vilvoorde
Airco plaatser voor nieuwe airco Dilbeek
Installatie nieuwe airco Halle
Airco specialist voor onderhoud Grimbergen
Airconditioning Tienen
2 x airco voor in huis Sint-Pieters-Leeuw
Onderhoudsbeurt airco Zaventem

Airco laten plaatsen Beersel

Airco laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Wil jij binnenkort een airco laten plaatsen? Daar ga je de komende zomer geen spijt van krijgen. Binnen blijft het heerlijk koel, zodat je actiever bent, minder last hebt van hoofdpijn of migraine en alles kunt blijven doen. Kies voor de beste airco bij jou thuis, zodat deze zo efficiënt mogelijk werkt. Airco installateur gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag zo snel mogelijk tot 5 offertes van installateurs in de regio. Vergelijk nu de prijzen van de vakmannen, de voorwaarden en de garanties. Zo kies je eenvoudig voor de expert met het beste aanbod! Je bespaart tot wel 40% op de kosten. Bovendien is de offerteaanvraag gratis en zonder verdere verplichtingen: je zit nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen