Airco installateur in Beernem nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Airco installateur Beernem

Vind je het ’s zomers te warm in huis om actief te blijven? Met airco houd je het heerlijk koel: dit verbetert je humeur, je productiviteit én je gezondheid! Schakel een airco installateur uit Beernem in, en je krijgt een persoonlijk advies: zo kies je de airco die best bij je past! Benieuwd welke airco geschikt is voor jouw huis?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag tot 5 offertes van airco installateurs in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt als je airconditioning in huis overweegt. We leggen uit wat airco voor je doet en hoeveel het kost. Natuurlijk geven we ook praktische informatie, zodat je weet welke airco de beste keuze is voor in jouw woning!


Waarom kiezen voor een airco?

Er zijn steeds meer mensen die de voordelen inzien van een airco in huis. Je houdt het ’s zomers heerlijk koel, wat goed is voor je humeur, je gezondheid en je productiviteit. Toch is dat allang niet meer het enige voordeel! Je kunt je huis eventueel ook heel efficiënt en gericht verwarmen en zo besparen op de gaskosten.

Dit zijn de grootste voordelen van een airco thuis:

 • Een airco geeft verkoeling op de warme dagen in de zomer.
 • Sommige airco’s kunnen je huis daarnaast ook verwarmen.
 • De airco filtert de lucht in huis, waardoor je altijd schone lucht in huis hebt.
 • Met een airco kun je een ruimte heel gericht koelen en verwarmen, wat bespaart op de energiekosten.
 • De koele lucht zorgt voor een hogere productiviteit, een betere gezondheid en maakt het leven in huis een stuk aangenamer.
 • De airco gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee.
 • Een vaste airco vergroot de waarde van je woning! Vergelijk gratis offertes.

Airco installateur Beernem

Wat kost een airco?

Wat kost de installatie van een airco in Beernem eigenlijk? Dit hangt helemaal af van het type airco dat je kiest. Welke airco je nodig hebt, hangt weer af van je persoonlijke situatie. De kosten zullen dus per situatie enorm verschillen! Houd er rekening mee dat de prijzen van een mobiele airco beginnen vanaf €250,- en de kosten van een vaste airco liggen zo rond de €1.100,- tot €1.400,-.

Hieronder lees je meer over de kosten van de airco én van de installatie. Wil je zeker weten wat dit je gaat kosten? Twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan!

Airconditioning: prijzen 2024

De prijzen van airconditioning beginnen bij een mobiele airco rond de €250,-. Kies je voor een hoger vermogen of een duurder merk, dan kunnen de kosten hiervan natuurlijk oplopen. Er is geen installatie nodig, waardoor de koop van een mobiele airco heel goedkoop is!

De kosten voor een vaste airco zonder buitenunit, ook wel een monoblock airco genoemd, ligt rond de €1.100,- tot €3.000,-. Kies je voor een vaste airco mét een buitenunit dan betaal je iets meer: rond de €1.400,- tot €3.000,-. Een voordeel hiervan is dat je de buitenunit kunt koppelen met meerdere binnenunits. Voor elke extra binnenunit betaal je nog eens gemiddeld €800,- tot €1.000,-.

Kosten per type airco:

Type airco Gemiddelde prijs* Omschrijving
Vaste airco zonder buitenunit – monoblock €1.100,- tot €3.000,- Incl. installatie
Vaste airco met buitenunit – split €1.400,- tot €3.000,- Incl. installatie
€800,- tot €1.000,- Per binnenkomende binnenunit
Mobiele airco Vanaf €250,- Geen installatiekosten

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor een exacte prijsberekening.

Extra opties:

Optie Gemiddelde prijs* Omschrijving
WiFi-bediening €150,- extra Bediening via smartphone of tablet.
Extra binnenunits €800,- tot €1.000,- Meerdere binnenunits op één buitenunit.
Design airco €350,- extra Passend bij interieur.

*Let op: dit zijn richtprijzen.


Airco plaatsen in Beernem?

Vind snel een airco installateur bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Airco installateur: kosten 2024

Naast de kosten voor de airco zelf, heb je ook te maken met installatiekosten en onderhoudskosten. Bij een split airco betaal je gemiddeld €350,- tot €400,- voor de installatie, met nog eens €500,- extra per extra binnenunit je plaatst. De installatie van een monoblock airco is gemiddeld €450,- tot €500,-.

Wil je zeker weten dat je airco lang meegaat en dat deze niet kapotgaat, dan is het slim om te investeren in goed onderhoud. De onderhoudskosten liggen gemiddeld rond de €100,- tot €150,- per jaar.

Omschrijving Kosten*
Installatie splitairco €350,- tot €400,-
Installatie meerdere binnenunits €500,- extra
Installatie monoblock €450,- tot €500,-
Onderhoudskosten €100,- tot €150,- per jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Airco installateur inschakelen? Vergelijk gratis offertes.

Wanneer verlaagd btw-tarief op airconditioning?

Als je huis ouder is dan 10 jaar, dan kom je in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van slechts 6%! Een belangrijke voorwaarde is dat je huis wordt gebruikt wordt als privéwoning. Werk je vanuit huis, dan mag je maximaal 30% van het huis gebruiken voor je beroep. Is dit meer, dan kom je niet meer in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief.

De verlaagde btw is beschikbaar voor airco’s die rechtstreeks aan de elektriciteit zijn aangesloten. Dus een mobiele airco komt hiervoor niet in aanmerking. Meer weten over de voorwaarden? Lees dan verder op belgium.be.

Wat doet een airco installateur?

De airco installateur heeft verschillende taken. Hij begeleidt je tijdens de aankoop, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Bovendien helpt hij ook met het bepalen van de juiste plek van je nieuwe airconditioning in huis. Daarnaast verzorgt hij natuurlijk de installatie van je airco en is hij in te schakelen voor onderhoud en reparaties.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van airco plaatsers in Beernem:

 • Airco installatie: het plaatsen van een nieuwe airco installatie. Hierbij geeft hij bovendien een persoonlijk advies en helpt hij met de keuze voor de juiste airconditioning.
 • Airco onderhoud Beernem: wanneer je de airco wilt laten schoonmaken, bijvullen of onderhouden schakel je best een airco expert in voor het onderhoud. Dit verlengt de levensduur en zorgt er bovendien voor dat je airco zuinig werkt.
 • Airco herstellen Beernem: wanneer de airco niet meer koelt, lekt, rare geluiden maakt of een storing heeft, is een airco reparatie mogelijk. Zo geniet je zo snel mogelijk weer van een koel huis. Vraag gratis offertes aan!

Airco Beernem

Airco plaatsen Beernem: werkwijze

Een airco plaatsen in Beernem: hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Het plaatsen van een airconditioning laat je het best doen door een ervaren airco installateur uit Beernem. Sterker nog: bij airco’s met een koelinhoud van meer dan 3 liter ben je verplicht om een vakman in te schakelen voor de installatie.

In grote lijnen gaat een vakman als volgt te werk:

 • Stap 1: de plaatsbepaling. Dit gebeurt in overleg met jou, de bewoner. Wat is de beste plek voor de airco en wat komt voor jou het beste uit? De plaats voor zowel de binnen- als de buitenunit (bij een split airco) wordt zo bepaald.
 • Stap 2: gaten boren. Nu de plek duidelijk is, boort de vakman de gaten op de juiste plek. Deze zijn nodig voor het ophangen van de binnenunit en de leidingen die van binnen naar buiten gaan straks.
 • Stap 3: binnenunit ophangen. Dit wordt gedaan met een speciaal frame, zodat de binnenunit stevig hangt. De airco installateur brengt ook de leidingen aan: hierdoor stroomt later het koelmiddel, wat zorgt voor de verkoeling in huis.
 • Stap 4: buitenunit ophangen. Als de leidingen door de muur gelegd zijn, volgt de installatie van de buitenunit. De vakman sluit de buitenunit aan op de leidingen en zorgt voor de afvoer. Ook hangt hij de buitenunit tegen de buitenmuur op.
 • Stap 5: testen en vullen. Nu is het een kwestie van testen op lekkages. Als deze er niet zijn, vult de vakman de installatie met koudemiddel zodat de airco kan gaan koelen. Het vullen van het koudemiddel kan alleen gedaan worden door een vakman!
 • Stap 6: opruimen en uitleg. Voordat de vakman vertrekt geeft hij een duidelijke instructie van de airco, zodat je weet hoe deze werkt. Natuurlijk ruimt hij alle gereedschappen en materialen op, en jij kunt direct genieten van je nieuwe airconditioning thuis!

Airco plaatsers in Beernem gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind snel vakmannen bij jou in de buurt!

Airco Beernem: welke soorten zijn er?

Wist je dat er verschillende soorten airco’s in Beernem zijn? Een airco is verkrijgbaar met en zonder buitenunits of zelfs als mobiele airco! Welke keuze voor jou de beste optie is, hangt weer af van je eigen voorkeuren en wensen. Hieronder leggen we uit welke soorten airco’s er zijn. Wil je en persoonlijk advies van een airco installateur? Vraag dan gratis offertes aan!

Split airco: airco met buitenunit

De split airco bestaat uit twee belangrijke onderdelen: de binnen- en de buitenunit. Je kunt zelfs kiezen voor een multi split airco, waarbij je meerdere binnenunits aansluit op de buitenunit. Dit wordt gedaan om meerdere kamers of verdiepingen te kunnen koelen. Per buitenunit kunnen tot wel 8 binnenunits gekoppeld worden!

Het grootste voordeel is dat de motor van de airco aan de buitenkant van het huis zit. Je hebt geen geluidsoverlast! Een bijkomend voordeel van de split airco, is dat de binnenunits compact en subtiel zijn. Je verliest hierdoor minder binnenruimte en stoort je niet aan grote, lompe airconditioning systemen in huis. Je bent flexibel want je kan later ook nog eens kiezen om extra binnenunits te plaatsen.

De kosten van een split airco beginnen rond de €1.400,- tot €3.000,-. Voor elke extra binnenunit die je installeert, betaal je nog eens gemiddeld €800,- tot €1.000,-.

Monoblock: airco zonder buitenunit

Een monoblock airco bestaat uit één onderdeel. Er is geen buitennuit aanwezig. Wel moet de monoblock airco door de airco plaatsers in Beernem geplaatst worden tegen de buitenmuur. In de muur wordt dan de afvoer geplaatst. Het overtollige vocht wordt via leidingen in de muur naar buiten afgevoerd.

Een monoblock airco is goedkoper in aanschaf en installatie. Wel heb je iets meer geluid in huis, omdat de compressor aan de binnenkant van het huis zit. Ook is het niet mogelijk om meerdere airco’s met elkaar te koppelen. Wil je boven ook koelen, dan moet je hier een nieuwe monoblock airco plaatsen.

Mobiele airco’s: eenvoudig te plaatsen

De mobiele airco hoeft niet geïnstalleerd worden en heeft een lage aanschafprijs. Hierdoor is de mobiele airco zeker de goedkoopste optie.

Let op: dat betekent niet altijd dat een mobiele airco de beste keuze is!

De mobiele airco is aardig groot, maar verplaatsbaar. Zo kun je hem in de winter opbergen op zolder of in de schuur en heb je er geen last van. De airco heeft een afvoerslang, die naar buiten moet hangen. Dit kan via het raam of eventueel bij een deur. Het vermogen is lager dan een vaste airco, waardoor deze vooral geschikt is voor het koelen van relatief kleine kamers. Wil je bijvoorbeeld de slaapkamer koelen voordat je gaat slapen, dan is een mobiele airco een goede keuze.

De voor- en nadelen per type

Type airco Omschrijving Voordelen Nadelen
Split airco Binnenunit (airconditioningsysteem) met buitenunit (motor). Geen last van lawaai, compact, veel vermogen. Hogere installatiekosten.
Multi split airco Meerdere binnenunits met één buitenunit. Meerdere kamers voorzien van airconditioning. Hogere installatiekosten.
Monoblock airco Eén binnenunit zonder buitenunit, niet te verplaatsen. Geen installatie van buitenunit nodig. Niet compact.
Mobiele airco Mobiel unit voor sporadisch gebruik. Goedkoop en gemakkelijk verplaatsbaar in huis. Er moet een slang naar buiten geleid worden, weinig vermogen.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Airco installateur inschakelen? Vergelijk gratis offertes.

Interesse in een airco installatie in Beernem?

Vergelijk gratis offertes en kies de installateur met de laagste prijs!

Welke airco voor in huis kopen?

Wil jij een airconditioning kopen? Dit vereist een goede voorbereiding. Er zijn namelijk verschillende soorten airco’s, modellen, merken en vermogen. Welke airco voor in jouw huis de beste keuze is, hangt helemaal af van je woning en huishouden. Waar je de airco moet plaatsen hangt ook af van je wensen. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een airco. Stel jezelf alvast deze vragen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt!

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste airco? Twijfel dan niet om gratis offertes aan te vragen!

Vaste of mobiele airco kopen?

Allereerst heb je de keuze tussen een vaste of een mobiele airco. Een mobiele airco is goedkoper en heeft meestal een lager vermogen van 1,5 kW. Hierdoor is een mobiele airco vooral geschikt voor kleine ruimtes. Een nadeel van een mobiele airco is dat er altijd een afzuigslang is die naar buiten moet hangen, via een raam of een deur. Een voordeel is weer dat je de airco altijd kunt verplaatsen dus je kunt hem ook gebruiken om verschillende kamers in huis te koelen!

Een vaste airco heeft een hoger vermogen van 5,0 tot 7,5 kW. Met een vaste airco koel je dus een grotere ruimte, zoals de hele benedenverdieping bijvoorbeeld. Hoewel de prijs van vaste airco’s hoger ligt, levert het zeker meer wooncomfort op. De units zijn bovendien klein en subtiel, waardoor je ze makkelijker wegwerkt in je interieur.

Wil je kleine, verschillende kamers om en om kunnen koelen? Kies dan een mobiele airco. Wil je liever grote delen van je huis continu koel houden in de zomer? Dan is een vaste airco de beste keuze.

Hoeveel ruimtes?

Als je kiest voor een vaste airco, dan moet je jezelf ook afvragen hoeveel ruimtes je wilt koelen. Met één binnenunit is het, afhankelijk van het vermogen, vaak mogelijk om de gehele benedenverdieping koel te houden. Maar dan heb je ’s avonds vaak wel te maken met een hele warme slaapkamer.

Wil je ook de slaapkamers kunnen koelen dan kun je overwegen om een extra binnenunit op te hangen, om zo ook de eerste verdiep te koelen.

Wel of geen buitenunit?

De volgende keuze die je moet maken, is de keuze tussen een monoblock airco of een airco met een buitenunit.

Wat is het verschil?

Een monoblock airco is goedkoper in aanschaf en installatie, omdat je geen buitenunits op hoeft te hangen. Daar staat tegenover dat je iets meer geluidsoverlast hebt, omdat de motor van de airco zich nu in huis bevindt. Bovendien is een monoblock airco iets groter waardoor je meer ruimte moet inleveren.

Een split-airco (met buitenunit) is duurder, maar ook een stuk stiller! Bovendien is het mogelijk om een buitenunit te combineren met verschillende binnenunits, waardoor het makkelijker is om verschillende ruimtes te koelen.

Koelen of verwarmen?

Er zijn ook airco’s verkrijgbaar waarmee je niet alleen kan koelen, maar ook verwarmen! Dat is, zeker met de stijgende gasprijzen in het achterhoofd, een goed alternatief voor de centrale verwarming. Een airco verwarmt de kamer snel en effectief, dus je zit ’s ochtends nooit lang in de kou voordat het lekker warm is in huis. Wel zorgt dit voor een iets hogere elektriciteitsrekening, maar als je zonnepanelen hebt is dit zeker het overwegen waard.

Heb je een klein budget? Dan is een airco die alleen koelt nog altijd een betere keuze: die is namelijk goedkoper in aanschaf.

Hoeveel koelvermogen?

Hoe hoog het vermogen moet zijn, hangt af van een aantal factoren:

 • De inhoud van je woning: hoe groter je huis, des te meer vermogen je nodig hebt om de ruimte goed te koelen.
 • De isolatie: een slecht geïsoleerde woning heeft meer vermogen nodig dan een goed geïsoleerde woning. Dat komt omdat de warmte makkelijker binnendringt en er dus meer gekoeld moet worden.
 • De ligging van je huis: een kamer gericht op het zuiden wordt sneller warm dan een kamer op het noorden. Afhankelijk van de ligging heb je dus een hoger of lager vermogen nodig.

Een handige vuistregel om te berekenen hoeveel koelvermogen je nodig hebt, is de inhoud (het aantal kubieke meters) te vermenigvuldigen met 40. Voor een kamer van 60 m³ heb je dan (60 x 40 = 2400W) 2.4 kW nodig om goed te koelen!


Laat professionele airco in Beernem plaatsen!

Vind snel een airco expert in jouw regio en bespaar tot wel 40%
Gratis offertes vergelijken!


Waarom een airco installateur inschakelen?

Het installeren van een airco zonder airco installateur is alleen toegestaan bij airco’s met minder dan drie liter aan koelmiddel. Toch raden we aan om ook hiervoor de hulp van een vakman in te schakelen. Behalve dat je dit veel tijd en frustraties bespaart, is het ook nog eens zo dat je beschadigingen aan je gevel of vloer voorkomt. Een airco installateur geeft garantie op materiaal én installatie, die heb je niet als je zelf aan de slag gaat!

De voordelen van een professionele airco specialist in Beernem:

 • Je krijgt een persoonlijk advies en begeleiding tijdens de aankoop van de airco.
 • De installatie wordt professioneel uitgevoerd en dit voorkomt beschadigingen aan je muur, plafond of vloer.
 • Je weet zeker dat de airco correct is afgesteld en bespaart zo op de energiekosten.
 • Jij bespaart jezelf tijd en energie.
 • Je krijgt garantie op materiaal en montage.

Recente aanvragen:


Airco plaatsen in Brugge
Airco herstellen na defect Kortrijk
Airco plaatser voor nieuwe airco Oostende
Installatie nieuwe airco Roeselare
Airco specialist voor onderhoud Waregem
Airconditioning Ieper
2 x airco voor in huis Menen
Onderhoudsbeurt airco Knokke-Heist

Airco laten plaatsen Beernem

Airco laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Wil je een airco installeren in Beernem, dan schakel je hiervoor best een vakman in. Allereerst omdat deze je een persoonlijk advies geeft: jij kiest zo zeker de airco die het beste bij je huishouden past. Bovendien bespaar je veel tijd en weet je zeker dat de installatie correct wordt uitgevoerd. Airco installateur gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo spoedig mogelijk tot 5 offertes van airco installateurs in jouw regio. Geef de opdrachtomschrijving zo duidelijk mogelijk aan op het offerteformulier: vertel welke kamers je wilt koelen en wat de inhoud hiervan is. Zo weet je zeker dat je tot 5 offertes op maat ontvangt. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Bovendien bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen